Hokoex (larvicid za muve)

Hokoex (larvicid za muve)

Šifra proizvoda: 311970

HOKOEX se koristi za uništavanje larvi kućne muve (Musca domestica), stajske muve (Stomoxys calcitrans) u stajama, otvorenim stajama, đubrištu i prostirkama za životinje. Sadrži sredstvo za suzbijanje rasta koje deluje specifično na sve larve muva, a ne utiče na odrasle jedinke.

Primena:

Doziranje je uvek 250 g HOKOEX-a na 10 m² površine. Način upotrebe zavisi od sadržaja vode u materijalu koji obrađujemo.

Mogućnosti upotrebe su sledeće:-posipanje granulata neposredno na površinu ( 250g na 10m² )-prskanje ( 250g granulata se rastapa u 1 do 4 litara vode i prska po površini od 10m² )-polivanje (250g granulata se rastapa u 4 do 10 litara vode i poliva po površini od 10m² ) Uništavanje larvi je moguće i u naseljenim stajama. Tretiranje ponavljamo na svakih 6 nedelje, odnosno čim je zadnji obrađeni sloj pokriven sa 10cm stajskog đubrišta. Prilikom upotrebe HOKOEX-a potrebno je sprečiti neposredan kontakt proizvoda sa životinjama, kontaminaciju hrane, aparata za hranjenje, uređaja za napajanje i mužu.

Uputstvo za upotrebu:

HOKOEX se nanosi svuda gde se mogu razvijati larve muva :

-u stajama za goveda, svinje, konje: granulat se nisko posipa uz zidove i ivice, ispod instalacija itd., obradi se kanticom za zalivanje ili leđnom prskalicom. Na tečno đubrivo posipamo direktno. Prvo tretiranje se obavlja približno 1 do 3 dana nakon odstranjivanja đubrišta.

-u stajama za za goveda sa rešetkama HOKOEX se ravnomerno posipa.


-u stajama za svinje: ako je pod potpuno rešetkast preporučljiva je obrada celokupne površine, a ako je je pod delimično rešetkast obrađuje se celokupna površina rešetki i područja za ležanje. Preporučljiva je i obrada površina pre punjenja staje, odnosno nakoh odstranjivanja đubreta ili pražnjenja đubrišne jame…

-u stajama za živinu: kod suve prostirke površina se obrađuje kanticom za zalivanje ili leđnom prskalicom. Kod mokre prostirke ili đubrista tretira se sa posipanjem granulata. Kompletnu površinu đubrišta tretiramo približno nedelju dana nakon useljenja i pre nego sto je sloj đubreta debeo 10 cm.

PRE UPOTREBE DETALJNO PROČITATI UPUTSTVO!

Pakovanje: 1 kg.Interesuje te ovaj proizvod?
Pozovite nas za više informacija:
011 63 51 233

Za sva pitanja
pozovite nas 011 63 51 233

Pridruži nam se