Namenjen za pripremanje silaže/senaže lucerke.
Sadrži homofermentativne mlečne bakterije.
Savremena proizvodnja u govedarstvu ne može se zamisliti bez korišćenja silaže. Cilj konzervisanja zelenih biljaka siliranjem je da se maksimalno očuva njihova hranljiva vrednost u što dužem periodu i da se za životinje dobije ukusna i zdrava hrana, kao i obezbedi stabilna proizvodnja mleka i mesa. Silko za lucerku sadrži homofermentativne mlečne bakterije koje produkuju enzyme koji hidrolizuju polisaharide do monosaharida i na taj način umanjuju deficit šećera u lucerki. Koristi se za pripremanje silaže i senaze lucerke.Takođe, sadrži konzorcijum homofermentativnih mlečnih bakterija koje su aktivne na različitim pH. Koristi se za pripremanje silaže i senaža lucerke.
Sastav: sadrži Lactobacilius plantarum i Peciococcus sp. Lucerka zbog svog hemijskog sastava se teško silira jer sadrži samo 7% šećera. Homofermentativne mlečne bakterije produkuju enzime koji hidrolizuju polisaharide i oslobađaju šećere koji se tokom mlečno-kiselinske fermentacije pretvarau u kiseline koje snižavaju pH. Lactobacillus plantarum je aktivan na pH 6, a Pediococcus sp. na pH 5, koji dodatno snižava pH silaže na 4.
ZA 50 t SILAŽE LUCERKE : 250 ml Silka za lucerku sipati u 50 l vode – za pripremanje 50 t silaže
Silažu spremati standardnom tehnologijom, biljna masa mora biti dobro sabijena I zatvorena od ulaska vazduha u silos/bale.
Za 50 t silaže/senaže.
Interesuje te ovaj proizvod?
Pozovite nas za više informacija:
011 63 51 233

-(1)---1e4ab3d2732e9061bfc9c0f76af706fb7c5b0008---18f69136de73955472f49c0361e14852dd48ea81.jpg)
-4-16m---ac0bcf075871ad03574dac01ec6522d4d88c2b38---b1abfad4c513ab6dd5cf3f078b2238a64b14dfbb.jpg)


-12,5-x-9,8m---b38cb725770e72881ff5729b0a556733228e0a9d---7764c5bda2b2c55eef57cf82fe86329e52353b70.jpg)