Namenjen za pripremanje silaže/senaže lucerke.
Sadrži homofermentativne mlečne bakterije.
Savremena proizvodnja u govedarstvu ne može se zamisliti bez korišćenja silaže. Cilj konzervisanja zelenih biljaka siliranjem je da se maksimalno očuva njihova hranljiva vrednost u što dužem periodu i da se za životinje dobije ukusna i zdrava hrana, kao i obezbedi stabilna proizvodnja mleka i mesa. Silko za lucerku sadrži homofermentativne mlečne bakterije koje produkuju enzyme koji hidrolizuju polisaharide do monosaharida i na taj način umanjuju deficit šećera u lucerki. Koristi se za pripremanje silaže i senaze lucerke.Takođe, sadrži konzorcijum homofermentativnih mlečnih bakterija koje su aktivne na različitim pH. Koristi se za pripremanje silaže i senaža lucerke.
Sastav: sadrži Lactobacilius plantarum i Peciococcus sp. Lucerka zbog svog hemijskog sastava se teško silira jer sadrži samo 7% šećera. Homofermentativne mlečne bakterije produkuju enzime koji hidrolizuju polisaharide i oslobađaju šećere koji se tokom mlečno-kiselinske fermentacije pretvarau u kiseline koje snižavaju pH. Lactobacillus plantarum je aktivan na pH 6, a Pediococcus sp. na pH 5, koji dodatno snižava pH silaže na 4.
ZA 50 t SILAŽE LUCERKE : 250 ml Silka za lucerku sipati u 50 l vode – za pripremanje 50 t silaže
Silažu spremati standardnom tehnologijom, biljna masa mora biti dobro sabijena I zatvorena od ulaska vazduha u silos/bale.
Za 50 t silaže/senaže.
Interesuje te ovaj proizvod?
Pozovite nas za više informacija:
011 63 51 233