Sa obradom papaka treba početi još u ranom uzrastu, a poželjno i potrebno ju je uraditi kod svih koza u stadu, kako bi se izbegla šepavost koza je zarazna bolest, a koja se manifestuje...
Poznato je da hromost stada može mnogo da nas košta, posebno ako se ne uoči na vreme. Iz tog razloga neophodno je da posmatramo svoje krave, jer njihovo kretanje otkriva hromost.Posmatranjem ...
Od sada će, u Nacionalnoj laboratoriji za kontrolu mleka, svi proizvođači mleka morati dva puta mesečno da testiraju svoje proizvode.Premijerka Srbije Ana Brnabić, prilikom obilaska Direkcije za ...
Želite da pojačate masu vašeg preživara, pa svakodnevno u obrok stavljate više koncentrovane hrane nego inače? Dobro pazite jer dodavanje previše koncentrata nije uvek pametna...
Ukoliko se prema zemljištu dobro ophodite, ono može biti veoma kvalitetan, obnovljiv, izvor. Zakišeljavanje već kiselih zemljišta, zagađenje teškim metalima u okolini to...
Krajem meseca počinje setva jarih useva kao što su jara pšenica, raž, ječam i zob, pod uslovom da su temperaturne prilike i stanje vlage u tlu povoljne. Ne zaboravite da vodu sa livad...
Mlečna grla visok genetski potencijal mogu ostvariti jedino ako su im obezbeđene neophodne količine hranljivih materija. Da bi se postigla veća mlečnost potrebno je da grla komzumiraju veće koli...
Pošto je burag jedan od najvažnijih delova u digestivnom traktu krava, presudno je održavati njegovo zdravlje. Bez zdravog buraga, krave neće nikada doći do vrhunske proizvodnje i dugove...
U poljima glodari mogu uzrokovati velike štete i zbog toga je potrebno da se pravovremeno i organizovano suzbijaju, obuhvatajući što veće površine.Poljski glodari uništav...